14/11/2017 - Dossiers

IEDEREEN IN HET GEZIN KAN EEN DROGE HUID HEBBEN, DAAROM EVEN EXTRA AANDACHT VOOR… DE KIDS!

Papa, mama én de kinderen kunnen last hebben van een droge, trekkerige huid. Een droge huid is immers vaak een kwestie van aanleg, het “zit in onze genen”. Voor de allerjongsten is het echter niet altijd makkelijk om een krokodillenhuid op een correcte manier te verzorgen. Daarom geven we hier enkele leuke tips mee, zodat kinderen hun huid dagelijks leren te verzorgen… en er bovendien plezier aan beleven!


JANTJE ZEGT… WE WASSEN ONS ZONDER ZEEP!

trixera_nettoyant_nutrifluide400ml.jpg
Samen met je kleine kapoen in bad is een fijn moment dat je moet koesteren… maar als je kind een droge huid heeft, moet je je badritueel wel aanpassen: gebruik lauw water (niet warmer dan 35°C), want warmer water droogt de huid nog meer uit. Blijf niet te lang in bad of draai de douchekraan dicht terwijl je je inzeept – leidingwater bevat immers veel kalk en chloor. En vooral: gebruik milde zeepvrije producten, zoals de Trixera NUTRITION Nutrifluid reinigingsgel – een sterk vetinbrengende en verzorgende wasgel, die dankzij zijn bioafbreekbare formule ook mild is voor het milieu.
Kortom, door al deze “moetjes” raakt je kleine schat met zijn gevoelige huidje al snel gefrustreerd in bad. Tenzij je die regeltjes toepast met het spelletje “Jantje zegt...”: “Jantje zegt: Draai de kraan dicht! Pak de douchegel! Pas op, het is een
valstrik! Jantje zegt: Pak de douchegel zonder zeep!” En ga zo maar door...”

 
DE KONING(IN) VAN DE STILTE DROOGT ZICH heel stilletjes AF...
 
news_trixera_kids_img2.jpg
Kinderen vinden het meestal fantastisch om gek te doen als ze uit bad komen, in het rond te springen en er snel vandoor te gaan, zodat ze aan het afdrogen “ontsnappen”. Maar als je een droge huid hebt, is het net erg belangrijk om je huid zo voorzichtig mogelijk af te drogen. Hét ideale moment dus om de “Koning(in) van de stilte-kaart” uit te spelen, zodat uw kind zich in alle rust leert af te drogen: “Sst, we komen stilletjes uit bad, sst, we zetten onze voetjes heel stilletjes op de grond, en sst, we deppen onze huid héél zachtjes met de handdoek droog, zonder die kleine plooitjes te vergeten … Gewonnen! Jij bent de Koning(in) van de stilte!” 
WE BRENGEN ONZE CREME NET ALS MAMA EN PAPA AAN MET HET SPIEGELSPEL!

trixera_lait_nutrifluide400ml.jpg
Een droge huid jeukt, voelt trekkerig aan en kan haar beschermende barrièrefunctie niet naar behoren vervullen. Om je kind die kleine ergernissen te besparen, is het belangrijk een correct dagelijks hydratatieritueel toe te passen (liefst meteen na het bad of de douche, omdat de epidermis dan lekker soepel is).
En dit ritueel wordt nog leuker met het spiegelspel! Ga tegenover elkaar staan en breng de crème op je lichaam aan: het doel van het spel bestaat erin dat je kind jouw bewegingen kopieert, alsof het jouw spiegelbeeld is. Je kan het nog uitdagender maken door ook gekke bekken te trekken, je tong uit te steken, met je voeten rondjes te draaien, enz.
Als je met de meest voor de hand liggende lichaamsdelen (armen, benen…) begint, is het daarna makkelijker om de crème ook op het gelaat te laten aanbrengen! Vertrouw hiervoor op de innovatieve textuur van het TriXera NUTRITION gamma: de Nutrifluid melk voor de droge huid of de Nutrifluid balsem voor de zeer droge huid. Beide producten glijden vlot over de huid en laten haar meteen comfortabel – maar helemaal niet vet of plakkerig – aanvoelen. Het geheim? Drie plantaardige vetten en Selectiose, een gepatenteerd bestanddeel. Een combinatie met bewezen hydraterend effect dat 48u standhoudt en de huidbarrière bovendien herstelt. Kinderen zijn trouwens dol op het subtiele parfum van het TriXera gamma, dat heerlijk naar citrusvruchten en oranjebloesem ruikt…
Een laatste voordeel: zowel de Melk als de Balsem is verkrijgbaar in een handig gezinsformaat van 400ml!

 

Verstuur mail

Elke huid heeft erg uiteenlopende behoeften,
vind het Eau Thermale Avène verzorgingsritueel dat het best bij jou past.

Start
  • De producten die wij aanraden om jouw huidproblemen te verhelpen
  • Toegang tot je favoriete producten en reviews
  • Registratie van je aankopen om je trouw te kunnen belonen
Schrijf je nu in

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u