In alle transparantie
Ingrediënten van het Eau Thermale Avène

Ingrediënten van het Eau Thermale Avène

In alle transparantie

Sommigen onder u plaatsen vandaag terecht vraagtekens bij de samenstelling van dermocosmetische producten, soms zelfs in die mate dat ze deze helemaal niet meer gebruiken. Wij sluiten geen compromissen over de veiligheid van onze producten en werken met hoogopgeleide teams van toxicologen om ze zorgvuldig te evalueren. Wij openen onze tubes en flessen voor u in alle transparantie en vertellen u over ons beleid inzake zogenaamde controversiële ingrediënten.

Lees meer over

• Dierproeven zijn in de Europese Unie sinds 2004 verboden voor afgewerkte producten, en sinds 2013 voor de ingrediënten die voor de vervaardiging van deze producten worden gebruikt. Als voorloper in deze benadering gebruiken wij sinds 1995 innovatieve modellen met een gereconstrueerde huid in het laboratorium.
• Er kunnen 700 tests worden uitgevoerd voor een dermocosmetisch product en als één test geen uitsluitsel geeft, wordt het product niet gelanceerd.
- 3 jaar onderzoek is de gemiddelde tijd die nodig is tussen de ontdekking van een actief bestanddeel en het op de markt brengen van het afgewerkt product...maar het kan wel 10 jaar duren!

- Zonnefilters zijn van essentieel belang om de huid te beschermen tegen uv-stralen, die verantwoordelijk zijn voor de overgrote meerderheid van huidkankers: ze absorberen of weerkaatsen ze af.
- In sommige formules gebruiken we [NANO] titaniumdioxide, dat een veilige en tot 25% toegestane zonnefilter is in het afgewerkte product.
- Het is aangetoond dat het niet in significante mate in de huid trekt en geen gevaar bij inademing oplevert.
- Onze nieuwe formules bevatten geen ethylhexylmethoxycinnamaat (EMC) meer, dat ervan verdacht wordt een hormoonverstorende stof te zijn.

1- Toegestaan door de Europese cosmeticaverordening (13) als zonnebrandmiddel in een maximale concentratie van 25%.
2- Wij hanteren belangrijke veiligheidsmarges: ons [NANO] titaandioxide is dus zelfs in sprayvorm veilig: de druppeltjes zijn groter dan 100 µm (zonder risico op penetratie in de longen) en vormen geen gevaar bij inademing

• De minerale oliën die wij gebruiken (paraffine, microkristallijne was, enz.) zijn van Europese Farmacopee-kwaliteit en zijn dus gezuiverd zonder gevaar voor de gezondheid.
• Het zijn in geen geval oliën voor industrieel gebruik.
- Wij gebruiken ze vanwege hun uitstekende tolerantie en hun hydraterende en vochtinbrengende eigenschappen.

• Om beter aan de verwachtingen van onze consumenten te voldoen, hebben wij besloten geen parabenen meer te gebruiken als ingrediënt in onze nieuwe producten.
- Ook methylisothiazolinone (MIT) en fenoxyethanol zijn niet langer aanwezig in onze nieuwe producten.

• Antioxidanten voorkomen dat formules ranzig worden, vooral vetten.
• Wanneer de formule dat vereist, gebruiken we butylhydroxytolueen (BHT), waarvan is bewezen dat het noch irriterend, noch hormoonverstorend is.
• In tegenstelling tot Butylhydroxyanisole (BHA), dat we niet langer in onze formules opnemen.
- In het kader van onze voortdurende inspanningen om onze formules te verbeteren, zoeken wij niettemin naar alternatieven, maar vooralsnog zijn er weinig substituten.

- Niet alle siliconen zijn controversieel.
- Sommige van onze formules bevatten dimethicone, een vochtinbrengend en voedend bestanddeel. Het wordt vaak verward met cyclotetrasiloxaan (D4), dat een verboden silicone is en dat wij niet gebruiken.
- Voor bepaalde toepassingen, zoals massage van littekens, zijn siliconen zeer doeltreffende ingrediënten en worden zij door deskundigen aanbevolen.
- Ze worden goed door de huid verdragen, zijn niet-comedogeen, niet-irriterend en niet-allergeen. Zij verbeteren het gevoel en de afwerking van een product.
- Wij gebruiken geen cyclotetrasiloxaan (D4).

Terug naar boven