Sylvie volgt een kuur met thermaal water voor psoriasis
Elke huid heeft haar verhaal

Elke huid heeft haar verhaal

Sylvie volgt een kuur met thermaal water voor psoriasis

Patiënten of begeleiders, allemaal hebben ze genoten van een kuur met thermaal water van Avène en van het advies van deskundige teams. Ontdek de getuigenis van Sylvie, die al enkele jaren naar het kuuroord van Avène komt. Ze lijdt aan psoriasis en tijdens haar behandeling kan ze de dingen loslaten.

Hoe lang komt u al naar het kuuroord van Avène om van uw psoriasis af te komen?

De eerste keer was ik dertig jaar en had ik psoriasis op mijn ellebogen, benen en onderrug. De plekken waren ontstoken, ik krabde veel, droeg enkel lange kledij. Ik had veel complexen. Op aanraden van mijn dermatoloog ben ik twee jaar na elkaar gekomen. Het thermale water deed me erg goed. Na drie/vier dagen was mijn huid al anders. En toen, bedolven onder de familiale verplichtingen, wachtte ik twintig jaar om terug te komen. Deze zomer beëindig ik mijn vierde kuurbehandeling en ik vertrek met het idee om er volgend jaar nog één te volgen.

Hoe voelt u zich wanneer u hier bent?

Mijn psoriasis tast nu alleen mijn ellebogen aan en ik heb geleerd het te aanvaarden. Maar hier vraag ik me niet elke dag af of de plekken terugkomen of niet, ik zeg tegen mezelf " je zult het zien over drie weken ". En in de tussentijd, liet ik het los. Ik voel me vrijer en ik zorg voor mezelf. Ik hou van het baadmoment met thermaal water van Avène, ik leef in het moment, ik ga opnieuw naar de essentie, ik voel me gelukkig. En ik vind ook dat alles hier mooi is: het centrum, het park, de wandelpaden...

AV_psoriasis-patient_care
AV_psoriasis-patient_lifestyle

En na de thermale kuur?

Ik leer hier met mijn ziekte om te gaan. Ik denk dat ik bijna alle workshops heb gevolgd: make-up, hygiëne, hydratatie en alternatieven voor krabben, stressmanagement. Ik heb zelfs een jaar tai-chi geprobeerd. Ik vertrek dus met een hoop advies en de motivatie om het toe te passen. Ik voel me beter over mezelf en sta meer open voor anderen.

Een plaats: De loopbrug die van het kuuroord naar het park leidt

Een verzorging: Bad met thermaal water van Avène

Een ontdekking: Nieuwe vriendschappen

 

AV_psoriasis-patient2_lifestyle

Psoriasis,

wat is het?

Psoriasis is een chronische ontstekingsziekte die wordt gekenmerkt door op de huid liggende, rode, afgebakende huidvlekken die bedekt zijn met witachtige schilfers of een dunne, zilverachtige film die gemakkelijk afschilfert. Er bestaan " meerdere vormen van psoriasis ": een complexe ziekte, die van de ene patiënt tot de andere vele vormen kan aannemen of zich in de loop van het leven anders kan uiten.

Terug naar boven