Milena, gast in het kuuroord van Avène voor haar atopische dermatitis
Elke huid heeft haar verhaal

Elke huid heeft haar verhaal

Milena, gast in het kuuroord van Avène voor haar atopische dermatitis

Patiënten of begeleiders, zij hebben een kuur gevolgd en genoten van de weldaden van het thermaal water van Avène, maar ook van het advies van de deskundige teams van het kuuroord van Avène.
Ontdek de getuigenis van Erika, de moeder van Milena die aan atopische dermatitis lijdt en met haar gezin naar het kuuroord van Avène is gegaan.

Hoe hebt u van het kuuroord van Avène?

Door de kinderarts van mijn dochter. Milena lijdt aan atopische dermatitis sinds ze zes maanden oud is, met vlekken op haar ellebogen en knieën en soms op haar rug of buik. Vandaag, op de leeftijd van vier en een half, zegt ze dat het brandt, steekt en jeukt. Haar huid is erg droog. De jeuk begint zodra ze wakker wordt en begint 's avonds en 's nachts opnieuw. Het is moeilijk om er dagelijks mee te leven, we voelen ons machteloos.

Wat hebt u ter plaatse in Avène gevonden? 

Wij kwamen zowel voor de weldaden van het thermaal water van Avène als voor de workshops en conferenties die over atopische dermatitis werden georganiseerd. We hadden beide echt nodig. Met de behandelingen voelt Milena's huid minder korrelig en jeukerig aan. Mijn dochter houdt vooral van de bubbelbaden. En mijn man en ik gaan om beurten naar de workshops. Dankzij deze educatieve sessies over de gezondheid van de huid van ouders en kinderen kunnen wij ook praten met andere gezinnen, zodat we ons minder alleen voelen. En kunnen we een uniek moment met de verzorgers hebben.

AV_dematitis-atopic-child-girl-3_lifestyle

Hoe ziet u de toekomst na deze thermale kuur voor Milena's atopische dermatitis?

Aan het einde van de kuur, samen met de dermatoloog, konden we een duidelijke verbetering van Milena's huid zien. Ook de workshops waren nuttig. Ze zijn ontworpen voor kinderen, zodat mijn dochter het belang van de dagelijkse verzorging kon begrijpen. Ze leerde ook een paar alternatieve trucjes om te krabben. Ik heb geleerd hoe ik de crème goed moet aanbrengen. Deze drie weken hebben ons aangemoedigd om onze goede gewoontes weer op te nemen en we zijn vastbesloten om thuis verder te gaan om de weldaden van de kuur te verlengen. Ik kijk er naar uit om hier volgend jaar terug te komen!

 

AV_dematitis-atopic-child_girl_care
AV_dematitis-atopic-child-girl_lifestyle

Een plaats : het reuzendamspel in het park van het kuuroord van Avène (om Milena's broer bezig te houden)

Een behandeling : het thermaal waterbad van Avène

Een ontdekkingstocht : de prachtige en gevarieerde landschappen van de streek

ATOPISCHE DERMATITIS

Een chronische ziekte

Atopische dermatitis, ook bekend als atopisch eczeem, is een chronische ontstekingsziekte van de huid. Het uit zich meestal als rode, jeukende plekken en een droge huid. 

Terug naar boven