Françoise is een patiënte in het kuuroord van Avène en ondergaat een behandeling na kanker
Elke huid heeft haar verhaal

Elke huid heeft haar verhaal

Françoise is een patiënte in het kuuroord van Avène en ondergaat een behandeling na kanker

Patiënten of begeleiders, zij hebben een kuur gevolgd en genoten van de weldaden van het thermaal water van Avène, maar ook van het advies van de deskundige teams van het kuuroord van Avène. Ontdek de getuigenis van Françoise, die haar eerste kuur na kanker in Avène ervoer als een rustmoment in de dagelijkse routine.

Hoe hebt u weet gekregen over de behandeling na kanker in het kuuroord van Avène? 

Het begon allemaal met een rondetafel over kuren met thermaal water, georganiseerd door het Maison Rose in Bordeaux, een plaats die in het teken staat van vrouwen getroffen door kanker. Toen ik de getuigenissen hoorde, de verhalen van de zorgen die de vrouwen lichamelijk en psychisch herstelden, zei ik tegen mezelf dat ik dit nodig zou hebben aan het einde van mijn behandelingen. De beschrijving van de landschappen in de buurt van Avène, hun piëmontese kant, heeft me uiteindelijk overtuigd. En vik die graag wandel, ben niet teleurgesteld.

Hoe hebt u de thermale kuur in Avène ervaren?

Als een rustmoment. Ik kwam zonder echt te weten hoe de thermale kuur na kanker voor mij zou werken, want ik heb geen grote huidproblemen. Sinds mijn chemotherapie en borstoperatie heb ik last van een gevoelige hoofdhuid en een zwaar gevoel in mijn arm, en tintelingen in mijn hand aan de geopereerde kant. Ik ontdekte volledig gepersonaliseerde zorgprogramma's die mijn dokter me had voorgeschreven. De douches met thermaal water masseerden de aangetaste interne weefsels, de baden ontspanden me en gaven me een goed gevoel. Ik kreeg ook massagesessies en bewegingslessen met een kinesist. En voor mijn fragiele hoofdhuid heb ik ook een speciaal verzorgingsproduct gekocht voor thuis. Na een week kon ik al een duidelijke verbetering zien.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

En drie weken na deze kuur, hoe voelt u zich?

Ik ben veel afstand kunnen nemen van de dingen. Ik kon praten en raakte bevriend met andere mensen die een behandeling na kanker ondergingen, wat belangrijk voor me was. Mijn hoofdhuid is minder droog en mijn arm voelt veel minder verdoofd aan, hij is lichter. Ik hoop dat de positieve effecten thuis zullen aanhouden, ik weet dat de naweeën van de behandelingen lang kunnen duren. Maar ik kom volgend jaar zeker terug. Ik heb al contact opgenomen met de eigenaar van een vakantiewoning om te boeken.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Een plaats: De voetgangersroute van het kuuroord naar het dorp Avène

Een verzorging: Massage door een kinesist

Een ontdekking: De keuken van Auberge de Madale in de streek (OF de vele kleine lokale en biologische producenten op de markt)

 

De extra nuttige info

Waarom kan een thermale kuur gunstig zijn na een oncologiebehandeling?

Naast de chirurgische ingreep zelf, of zelfs de borstreconstructie, die lelijke of pijnlijke littekens kan achterlaten, kunnen oncologische behandelingen (radiotherapie, klassieke chemotherapie en/of nieuwe doelgerichte therapieën) bijwerkingen hebben op de huid: uitdroging van de huid, letsels, radiodermatitis, enz. Een thermale kuur kan dan heilzaam blijken om de huid weer comfortabel te doen aanvoelen en haar opnieuw gezond te maken.

Terug naar boven