Onze Partners

Eau Thermale Avène wil via een partnerschap met verschillende verenigingen en instellingen uit de gezondheidssector solidariteitsprojecten begeleiden en onderzoek steunen.
 • AFPRAL

  De Franse vereniging voor de preventie van allergieën is één van de partners van het merk Eau Thermale Avène.
  Een allergie is een overdreven reactie van ons lichaam op een lichaamsvreemde substantie die als agressor wordt beschouwd. Het gaat dus om een verstoord evenwicht van ons afweersysteem.
  Het afweersysteem is een soort bewaker die het lichaam beschermt tegen agressieve omgevingsfactoren.
  Bij mensen met allergieën reageert het afweersysteem abnormaal en overdreven fel op een onschuldige lichaamsvreemde substantie waarmee het reeds eerder in contact kwam.

  Meer over intolerantiereacties en allergieën.

  De Laboratoires Dermatologiques Avène zijn experts op het vlak van de gevoelige huid en bieden verzorgingsproducten aan die aan de hand van zeer strikte procedures en onder toezicht van dermatologen worden getest op hun doeltreffendheid, tolerantie en hypoallergeen karakter.
  In 1996 werd het Tolérance Extrême gamma aan de medische wereld voorgesteld als verzorging voor de meest veeleisende huidtypes. Onze laboratoria, ware trendsetters op het vlak van spitstechnologie, passen steriele procedures toe om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden met uitgepuurde formules die de huid op geen enkele manier irriteren. Ze investeren jaar in, jaar uit in onderzoek om hun knowhow verder te verrijken. De Cosmétique Stérile technologie is daar het resultaat van.

  Deze knowhow werd onlangs erkend door de Franse vereniging voor de preventie van allergieën (AFPRAL), die zich als doel stelt “bij te dragen tot het verspreiden van correcte informatie m.b.t. allergieën.”
  Het merk Eau Thermale Avène is inmiddels een vaste partner van deze vereniging:

  Het merk weet zich te “ONDERSCHEIDEN” dankzij de Cosmétique Stérile technologie, waardoor:
  - de productsamenstelling beperkt kan blijven tot de essentie, dus zonder bewaarmiddelen of substanties die dienst doen als bewaarmiddel,
  - het productieproces in elke fase volledig steriel is,
  - de verpakkingen worden voorzien van het gepatenteerde D.E.F.I.-systeem* (Dispositif Exclusif Formule Intacte – exclusief hulpmiddel voor een intacte formule) dat de steriliteit van de formule gedurende de volledige gebruiksduur garandeert.

  De volgens de Cosmétique Stérile technologie ontwikkelde producten worden “AANBEVOLEN” omdat ze een doeltreffende bescherming en een optimale tolerantie weten te combineren:
  - Tolérance extrême Verzachtende hydraterende crème en Reinigingsmelk
  - Verzachtende en beschermende Crème en Rijke crème voor de intolerante huid
  - XéraCalm A.D Vetinbrengende crème en Vetinbrengende balsem
  - Pédiatril Hydraterende crème.

  *Patent PFDC
  Meer info over onze partners
  • AFPRAL
  • AFPRAL
 • ESCF

  De Laboratoires Dermatologiques Avène gaan samen met de European Skin Cancer Foundation (ESCF) de strijd tegen huidkanker aan (1).
  Deze stichting werd in 2008 opgericht om het grote publiek te informeren en te sensibiliseren inzake de risicofactoren voor het ontstaan van huidkanker en in dit kader preventiecampagnes uit te werken. Huidkanker vormt vandaag de dag een reële bedreiging voor de volksgezondheid.

  Inmiddels kon worden aangetoond dat overdreven blootstelling aan de zon (2) mede verantwoordelijk is voor de stijgende prevalentie van huidkanker, zowel van melanomen als van andere vormen van huidkanker. De tweede vorm is zelden dodelijk, maar komt wel veel vaker voor. Vroegtijdige diagnose van huidkanker is van essentieel belang voor de prognose, daarom is het uitermate belangrijk de mensen te informeren over een goede UV-bescherming (met name voor kinderen).
  Door hun jarenlange engagement op dit vlak en hun knowhow inzake zonneproducten zijn de Laboratoires Dermatologiques Avène zich terdege bewust van het belang van een correcte UV-bescherming. Het zonnegamma van Avène heeft zich op dat vlak ruimschoots bewezen: het beschermt de huid in alle veiligheid tegen de zon en helpt daardoor huidbeschadiging door de zon te voorkomen.
  Vandaar ook de bereidheid om zich samen met de ESCF te engageren en diverse acties te ondersteunen:
  •     Bescherming van de huid tegen de schadelijke effecten van de zon al tijdens de kinderjaren, zodat haar gezondheid beschermd en haar toekomst gewaarborgd blijft.
  •    Opleiding van dermatologen en artsen in elk partnerland inzake diagnose, preventie en behandeling van huidkanker.  (1) Europese stichting tegen Huidkanker.

  (2) Armstrong BK, Kricker A,The epidemiology of UV induced skin cancer. J Photochem Photobiol B 2001; 63:8-18.
  Meer info over onze partners
  • ESCF
  • ESCF
 • STICHTING VOOR ATOPISCHE DERMATITIS

  Het merk Eau Thermale Avène is medeoprichter van de Stichting voor Atopische Dermatitis
  Het merk Eau Thermale Avène is medeoprichter van de Stichting voor Atopische Dermatitis, die een drievoudige missie heeft:
  • Focus op onderzoek: alle teams die onderzoek doen naar atopische dermatitis – zowel epidemiologisch, genetisch, immunologisch, fundamenteel als klinisch onderzoek – kunnen, mits goedkeurig van de Wetenschappelijke raad van de Stichting, materiële steun ontvangen.

  • Focus op informatie: atopische dermatitis is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Ouders, maar ook opvoeders, artsen en andere actoren uit de gezondheidssector hebben nood aan informatie over de kenmerken van atopische dermatitis, de behandelingen, het effect op het leven van de patiënten en hun gezin en de mogelijke manieren om de last die deze ziekte met zich meebrengt te verlichten. De Stichting draagt bij tot de verspreiding van informatie in professionele media en in media voor het grote publiek.

  • Focus op voorlichting: net als alle andere chronische aandoeningen is atopische dermatitis erg moeilijk te behandelen. Ouders en kinderen raken vaak ontmoedigd, omdat ze niet altijd weten hoe ze het meeste voordeel kunnen halen uit de beschikbare behandelingen, die uiteraard hun voordelen, maar ook  hun beperkingen hebben. Therapeutische voorlichting voorziet in aangepaste middelen om de nodige kennis met deze mensen te delen, zodat deze waardevolle kennis in het dagelijkse leven meteen in de praktijk kan worden omgezet. De Atopiescholen leveren heel goed werk en hebben op dat vlak bijzonder veel ervaring opgedaan, die de Stichting dan naar de buitenwereld helpt over te brengen.

  De Stichting voor Atopische Dermatitis is werkzaam op verschillende niveaus.
  Meer info over onze partners
  • STICHTING VOOR ATOPISCHE DERMATITIS
  • STICHTING VOOR ATOPISCHE DERMATITIS
Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.