11/07/2019 - Nieuwigheden

SPORTEN BIJ WARM WEER

DE GOEDE GEWOONTEN

Elke sportman of -vrouw, amateur of professional, is natuurlijk blij met de terugkeer van het zonnetje omdat hij/zij dan eindelijk opnieuw buiten kan sporten zonder tussen de regendruppels door te moeten slalommen. Maar als de zon van de partij is, moet je ook erg voorzichtig zijn om een hitteslag of schade aan de huid te vermijden. Vergeet niet: je lichaam is je beste bondgenoot tijdens een sportieve inspanning, verzorg het dus goed!

sport_image.jpg


 
DE JUISTE REFLEXEN
 

Om zonnebrand of een zonnesteek te vermijden, is het in de eerste plaats belangrijk om op het juiste uur in de openlucht te gaan sporten. Joggen, windsurfen of simpelweg een duik nemen in het zwembad, zijn stuk voor stuk inspanningen die je best ‘s ochtends of ‘s avonds doet. Het is dan frisser en de zon is op die tijdstippen ook minder agressief. 
 
sport_boire.jpg


Warmte gaat meestal gepaard met zweten, en dat geldt ook voor sporten. Beeld je dus maar eens in wat er gebeurt als warmte en sport worden gecombineerd… Het lichaam probeert koste wat het kost af te koelen! Daarom is het heel belangrijk om veel te drinken (nog meer dan anders), zelfs al heb je geen dorst. Je lichaam kan er alleen maar baat bij hebben.
Even wat Thermaal Water van Avène in het gelaat en de nek verstuiven, helpt trouwens ook altijd om je weer frisser en mooier te voelen.

Pas je kleding steeds aan om zweet makkelijker de baas te blijven: de nieuwe, zogeheten intelligente stoffen, zijn lichter en zorgen ervoor dat je lichaam zijn temperatuur beter onder controle kan houden. De kleur van je outfit kies je natuurlijk zelf, maar donkere kleuren trekken warmte aan. Vergeet ook geen hoedje en zonnebril te dragen om je zo goed mogelijk tegen zonnestralen te beschermen (dit geeft je op de koop toe een mooie sportieve look… altijd mooi meegenomen, behalve als je natuurlijk het water ingaat!)

Trouwens, als we het dan toch over bescherming hebben …


ZONNECRÈME, een onmisbare partner voor elke sporter

Je loopt niet enkel een risico op zonnebrand als je ligt te zonnen!
Ook tijdens het joggen, zwemmen of wandelen – zelfs al is het maar een halfuurtje – wordt je lichaam blootgesteld aan zonnestralen. En omdat je je zo inspant, merk je misschien niet eens dat je huid wel degelijk wordt aangetast. Kies dus altijd voor een zonnebescherming die rekening houdend met de specifieke behoeften van sporters werd ontwikkeld.

fluide_sport.jpg

 

Zo ontwikkelden wij de SPF 50+ Sport fluid, die een langdurige bescherming biedt zonder je bewegingsvrijheid ook maar enigszins in te perken of je activiteiten op welke manier ook negatief te beïnvloeden!
Deze fluid beschermt je natuurlijk tegen UV-stralen, maar ook tegen de oxidatieve stress die wordt uitgelokt als gevolg van blootstelling aan de zon én van de fysieke inspanning op zich. Hij is water- en zweetbestendig en laat de huid steeds ademen. Kortom, hij gaat geen enkele uitdaging uit de weg om jou te helpen om je persoonlijke uitdagingen te realiseren!
 
Bij deze trouwens ook nog even een korte herinnering aan enkele gevoelige zones die vaak worden vergeten als men zonnecrème aanbrengt (dit zou trouwens om de 2 uur moeten gebeuren): de oren, nek en handen.


En we beloven het plechtig: onze formule is transparant en plakt niet. 


UIT LIEFDE VOOR DE SPORT EN VOOR DE OCEANEN

surf.jpg


Of je nu watersporten beoefent of niet, dit is toch nieuws dat ook jou plezier zou moeten doen:
In overeenstemming met onze Skin Protect Ocean Respect ontwikkelingsstrategie, werd de SPF 50+ Sport fluid samengesteld volgens een specifiek samenstellingscharter dat ernaar streeft om de impact van onze zonneproducten op de oceanen tot een minimum te beperken.
Daarom worden de ingrediënten van onze zonneproducten zorgvuldig geselecteerd en bestaat ons filtersysteem uit slechts 4 zonnefilters die niet wateroplosbaar zijn, waardoor er dus geen risico bestaat dat ze door mariene organismen zouden worden opgenomen. En dat is goed nieuws voor de planeet, voor de oceanen, voor de koralen… en natuurlijk ook voor jou!
 
skin_protect.jpg

Een ecologisch verantwoorde ontwikkelingsstrategie

 

Verstuur mail

Elke huid heeft erg uiteenlopende behoeften,
vind het Eau Thermale Avène verzorgingsritueel dat het best bij jou past.

Start
  • De producten die wij aanraden om jouw huidproblemen te verhelpen
  • Toegang tot je favoriete producten en reviews
  • Registratie van je aankopen om je trouw te kunnen belonen
Schrijf je nu in

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u