20/11/2017 - Dossiers

EERSTELIJNSVERZORGING BIJ NEVENWERKINGEN VAN KANKERBEHANDELINGEN!

Het welzijn van de huid staat centraal in het DNA van het merk Eau Thermale Avène en zijn thermale water, waarvan de heilzame eigenschappen al sinds meer dan 2 eeuwen erkend worden. Voor de Laboratoires Dermatologiques Avène was het dus een voor de hand liggende keuze om ook kankerpatiënten bij te staan en hun huid na kankerbehandelingen te verzorgen.

header_traitements.jpg


VROUWEN TIJDENS HUN BEHANDELING OPNIEUW LATEN GLIMLACHEN 

medecin.jpg
Het goede nieuws is dat de behandeling van kanker er almaar op vooruitgaat. Bestralingstherapie, chemotherapie en doelgerichte therapie bieden kankerpatiënten weliswaar hoop, maar hebben helaas ook heel wat nevenwerkingen die het dagelijks leven flink kunnen bemoeilijken. Sommige nevenwerkingen (zoals haaruitval) zijn alom gekend, andere minder: een geïrriteerde hoofdhuid, brozere en gevoeligere nagels, overgevoeligheid voor de zon, een droge tot zeer droge huid, kloofjes, barstjes en andere huidproblemen… Het leed van de patiënten is soms zelfs zo intens dat een derde van de oncologen de kankerbehandeling opschort.
Het is dus enorm belangrijk dat we deze nevenwerkingen beter onder controle krijgen. Precies om die reden ontwikkelden de Laboratoires Dermatologiques Avène in 2015 het “One Smile” programma in samenwerking met oncologen en onco-dermatologen. Het One Smile-programma  is een opleidingsprogramma voor zorgverleners dat ook patiënten die vechten tegen kanker wil aanspreken. Op de website www.one-smile.care kunnen ze een schat aan informatie vinden over dermocosmetica, fiches over het effect van de verschillende behandelingen en interessante filmpjes, zoals “Hoe kan ik mijn gelaat en lichaam tijdens mijn behandeling hydrateren?”, “Hoe breng ik medische make-up aan en hoe kan ik mijn teint en blik ophelderen?” en “Hoe kan ik mijn geïrriteerde huid verzachten?”

 


EEN THERMALE KUUR MET GEPERSONALISEERDE VERZORGING NA EEN BEHANDELING TEGEN KANKER

maquillage_post_traitement.jpg
Het kuuroord van Avène geniet een internationale reputatie op het vlak van dermatologische verzorgingen en ontvangt ook steeds meer kuurgasten die een behandeling tegen kanker hebben ondergaan. Littekens, jeuk, een droge huid, radiodermitis… De kuur is een echte aanrader om een door bestraling, chemotherapie of een chirurgische ingreep beschadigde huid te verzachten.
Elke kuur verloopt volgens een gepersonaliseerd protocol in een structuur op mensenmaat. Er wordt telkens gebruik gemaakt van twee verschillende soorten behandelingen: enerzijds zijn er de thermale verzorgingen (hydromassagebaden, verstuivingen, pakkingen) die de huid verwennen en verzachten dankzij de heilzame eigenschappen van het Thermaal Water van Avène, en anderzijds zijn er workshops waar de kuurgasten niet alleen de kans krijgen om met lotgenoten te praten, maar ook tips en advies meekrijgen over make-up en dermocosmetische verzorgingsproducten.
De resultaten van zo’n kuur spreken voor zich: uit een wetenschappelijke studie op 2 groepen patiënten – kuurgasten en niet-kuurgasten – is duidelijk gebleken dat de thermale kuur significante voordelen inhoudt voor de huid én voor de levenskwaliteit van de patiënten.

 

Verstuur mail

Elke huid heeft erg uiteenlopende behoeften,
vind het Eau Thermale Avène verzorgingsritueel dat het best bij jou past.

Start
  • De producten die wij aanraden om jouw huidproblemen te verhelpen
  • Toegang tot je favoriete producten en reviews
  • Registratie van je aankopen om je trouw te kunnen belonen
Schrijf je nu in

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u