AV_instit-water-laboratory-hdrvb 450x360

Onze principes

In 2018 hebben we de water- en koolstofvoetafdruk van het merk gemeten om de gebieden waarop we vooruitgang kunnen boeken en om mogelijke actiehefbomen te valideren om onze afdruk blijvend beperkt te houden. Franse productie, biologische afbreekbaarheid van hygiëneproductformules, ecologisch ontwerp van de verpakkingen; wij hebben principes bepaald om milieudimensies te integreren in de ontwikkeling en productie van onze producten.

Water- en koolstofvoetafdruk 

In 2018 hebben we onze water- en koolstofvoetafdruk gemeten. Ons totale waterverbruik is het equivalent van het verbruik van de stad Parijs gedurende 20 dagen1. Het verbruik van het thermale water van Avène staat gelijk aan het jaarlijkse verbruik van 350 Franse gezinnen2. Dit verbruik houdt voornamelijk verband met de productie van de ingrediënten en de fase waarin onze consumenten de afgespoelde producten van het merk gebruiken. Wat betreft koolstof vertegenwoordigt onze voetafdruk het equivalent van de uitstoot van 11.580 Fransen per jaar3. Dit verbruik is hoofdzakelijk te wijten aan de productie van onze verpakkingen. De studie van onze water- en koolstofvoetafdruk vormde een startpunt om de reeds geleverde inspanningen te verifiëren en nieuwe paden te vinden om vooruitgang te boeken.
Gegevensbronnen: 
1 - Stadhuis van Parijs
2 - Verbruik van de fabriek, het kuuroord, hotel en aanverwante producten INSEE: direct verbruik voor een gezin van 2,5 personen
3 - Planetoscope.com

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7

Franse productie

Wij geven de voorkeur aan een productie in Frankrijk . 35% van onze grondstoffen wordt in Frankrijk geproduceerd, 43% in Europa1. Ons uitzonderlijke actieve bestanddeel, het thermaal water van Avène, ontspringt in de bron van Sainte-Odile in het hart van het regionale natuurpark van de Haut-Languedoc in het zuidwesten van Frankrijk. 86% van onze verpakkingen wordt in Frankrijk vervaardigd, 13% in Europa2. Al onze producten worden vervaardigd en verpakt in Frankrijk3, hoofdzakelijk in Avène-les-Bains. 
Gegevensbronnen:
1 - Gegevens 2019 - Europa = Europese Unie, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, met uitzondering van Frankrijk
2 - Gegevens 2019 - Europa = Europese Unie, met uitzondering van Frankrijk
3 - Met uitzondering van producten uit het Couvrance-assortiment
 

Plaatshouder-188x128 D

Formules

Plaatshouder-188x128 D

Bij elke herformulering passen wij het principe " less is more " toe, d.w.z. dat wij het aantal ingrediënten verminderen. Dit betekent dat alleen datgene wordt gekozen wat nodig is voor de antwoorden die het product u moet geven, in de juiste dosering.
Wij zullen u meer en meer natuurlijke formules aanbieden. Nieuwe formules zullen worden ontwikkeld met een minimumstreefcijfer van 85-90% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Wij zullen ervoor zorgen dit te doen zonder onze watervoetafdruk aanzienlijk te verkleinen. De productie van natuurlijke ingrediënten vergt immers in het algemeen een hoger waterverbruik vanwege de plantenteelt.
Voor alle nieuwe wel en niet afspoelbare hygiëneproducten zullen wij voorrang geven aan de biologische afbreekbaarheid van de formules na gebruik1 , zodat het aquatisch milieu niet wordt aangetast. Tegenwoordig is 90% van de formules van onze afspoelbare producten biologisch afbreekbaar2.
Gegevens:
1& 2 OESO 301B test
2- met uitzondering van specifieke producten

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_1

Verpakkingen

Voor elk nieuw product hebben wij als doel materiaal te besparen of gerecycleerde materialen te gebruiken. Onze verpakkingen en folders zijn gemaakt van duurzaam beheerd karton en waar mogelijk gebruiken we er geen. 
Tegen 2025 zal 100% van onze verpakkingen deel uitmaken van een circulaire economie, herbruikbaar of recycleerbaar zijn.
 

Terug naar boven